AIVC - Air Infiltration and Ventilation Centre

Search form

EBC

You are here

Home

building design

A healthy mixture.

Describes a new hospital whose wards will all be naturally ventilated. It is a highly serviced facility, with services accounting for 44% of the total construction cost of the building, but naturally ventilated wherever possible. The hospital is designed as a deep plan building of 38,000 sqm and is on three floors. To maximise natural ventilation, as many rooms as possible were placed on the perimeter of the building and this includes all of the wards.

Pressure difference across a wall did not affect moisture content in pores of wall structures.

Unexpectedly, the indoor-outdoor pressure difference did not affect significantly the moisture content in different layers of two outer walls but the moisture content depended more strongly on the moisture content in outdoor.

School design.

             

Long term trends in the Swiss building sector.

                              

Existing buildings.

                      

Improving the sustainable development of building stock by the implementation of energy efficient, climate control technologies.

It is the aim of this article to explain the testing procedures developed at the University of Technology, Sydney (UTS) and to evaluate the potential natural ventilation and daylighting applications that have arisen from this research. The objectives for research into this field were to reduce energy costs and increase the sustainability of building stock. From the results of these experiments actual and potential designs are illustrated and discussed in this article.

Pages